abonneren

Na amper een week alweer Firefox 3.0.10

Amper zes dagen geleden kwam versie 3.0.9 uit van Firefox. Die versie zou een aantal belangrijke lekken en bugs repareren. Toch rolt Mozilla vandaag alweer versie 3.0.10 uit van de populaire browser.Net als bij de vorige update komt Mozilla niet met een officiële aankondiging. De update wordt in stilte uitgerold. Firefox 3.0.9 zorgde voor problemen bij een aantal gebruikers. De browser was na de update minder snel en crashte veelvuldig. Tevens was er weer een geheugenlek waardoor langdurige gebruik van de browser ervoor zorgt dat de computer langzaam in een coma zakt.
Versie 3.0.10 moet al deze problemen oplossen.

Versie 3.0.10 scoort in de SunSpider benchmarktest beter dan concurrent Internet Explorer 7. Versie 10 behaalt in de test een score van 5.19. Dit betekent dat Firefox 3.0.10 519 procent beter presteert dan Internet Explorer 7 (niet 8) op een zelfde systeem.

Mozilla had vorige week geen goede week. Beta 3 van de emailclient Thunderbird werd met een onbekend aantal weken uitgesteld omdat er nog teveel kritieke bugs - zogenaamde 'blockers' in zitten. Er is ook nog steeds weinig informatie vrijgegeven over Beta 4 van Firefox 3.5. Dit moet Mozilla's beste browser ooit worden en definitief de strijd met Internet Explorer winnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: