abonneren

N-Gage-gebruikers boos over drm-beperkingen

N-Gage-gebruikers voelen zich benadeeld door Nokia, dat hun aankopen met slechts één apparaat laat werken. De aankopen zijn niet op een nieuwe telefoon over te zetten.
N-Gage is een mobiele downloaddienst voor games en werkt op een groot aantal Nokia-mobieltjes.

In de gebruikersvoorwaarden van N-Gage (de EUSA) is te lezen dat alle downloads "(...) are limited to one private installation on one N-Gage compatible Nokia device only." De game kan dus wel meerdere malen op dezelfde telefoon geïnstalleerd worden, als de gebruiker er voor kiest de game uit ruimtegebrek te verwijderen, maar bij de aanschaf van een nieuwe telefoon kan de game niet overgezet worden. Er moet dan opnieuw betaald worden voor de content.

Het behoeft geen verdere uitleg dat N-Gage-gebruikers zich behoorlijk in hun hemd gezet voelen door Nokia. Het is begrijpelijk dat Nokia zich wil wapenen tegen piraterij van N-Gage-games, maar met een dergelijk restrictief beleid zijn eerlijke gebruikers niet gebaat. De drm-restricties kunnen de doodsteek voor N-Gage betekenen, omdat gebruikers alleen uiterst goedkope games en applicaties zullen aanschaffen. Dat zou dan voor de tweede maal zijn, want aanvankelijk was N-Gage een compleet gamesplatform inclusief compatibele handset, maar dit platform is door gebrek aan interesse bij de consument al tijden geleden gestorven.

Digital Trends

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord