abonneren

MySpaceTV wil webshows op televisies wereldwijd

Het bedrijf ShineReveille gaat MySpace helpen webshows op televisies wereldwijd te krijgen. Het grootste sociale netwerk ter wereld wil ook mensen die geen computers gebruiken bereiken.MySpace wil dat populaire webshows als Quarterlife en Roommates ook op televisies buiten de VS te zien zijn. MySpace is eigendom van het bedrijf News Corp. dat geleid wordt door mediatycoon Rupert Murdoch. ShineReveille is het bedrijf van Murdochs dochter Elisabeth Murdoch.

MySpace wil uitgroeien tot een machtig mediabedrijf. Vorige week tekende MySpace een overeenkomt met drie grote platenmaatschappijen om gezamenlijk een muziekdienst te starten die gaat concurreren met marktleider iTunes van Apple.

De plannen van MySpace om zijn webshows op gewone televisies te krijgen, plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid van online tv-series. Toen Quarterlife, een serie over jonge volwassenen, voor het eerst op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden, flopte het. De serie trok 5,5 miljoen kijkers op MySpace, maar naar de tv-serie keken amper drie miljoen mensen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie