abonneren

MySpace voor de rechter wegens aanranding leden

Kort nadat de populaire ontmoetingssite MySpace had bekendgemaakt dat het nieuwe beveiligingssoftware had geïnstalleerd, besloten vier families de site voor de rechter te slepen.
Met de nieuwe software, genaamd Zephyr, kunnen ouders beter de online activiteiten van hun kinderen op MySpace in de gaten houden.De rechtszaken gaan over vijf minderjarige personen - allen tussen de 14 en 15 jaar - die zijn aangerand door volwassen mannen die ze ontmoet hebben op MySpace. De families van de slachtoffers beschuldigen MySpace ervan dat het niet genoeg doet om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Een van de slachtoffers, een 15-jarig meisje uit Texas, werd eerst bedwelmd met drugs en daarna aangerand.

Dit is niet de eerste keer dat minderjarige meisjes via MySpace in contact komen met geesteszieke mannen. In juni vorig jaar klaagde een moeder MySpace aan en eiste $30 miljoen omdat de online dienst niet wist te voorkomen dat haar 14-jarige dochter werd verkracht door een 19-jarige MySpace-gebruiker.

Hemanshu Nigam, hoofd veiligheid bij MySpace, zegt in een reactie op de nieuwe aanklachten dat MySpace proactief is in het nemen van maatregelen om de gebruikers te beschermen. Maar hij vindt ook dat de veiligheid van de minderjarige gebruikers niet alleen de verantwoordelijkheid is van MySpace. Ouders zouden meer moeten letten op wat hun kinderen online doen en een open dialoog beginnen wanneer ze zien dat hun kinderen - virtueel of in de echte wereld - onveilig gedrag vertonen.


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie