abonneren

MySpace streamt video naar mobiele telefoons

Leden van de sociale netwerkdienst MySpace met een smartphone kunnen voortaan op straat rondlopen en filmpjes bekijken van hun vrienden. Vanaf vandaag maakt MySpace de videofilmpjes op de pagina's van leden beschikbaar voor mobiele telefoons. Leden kunnen op hun mobiele telefoon niet alleen naar hun eigen videofilmpjes bekijken en de filmpjes van hun online vrienden, maar ook naar professioneel geproduceerde filmpjes van de roddelsite TMZ, de National Hockey League, National Geographic Magazine en de satirische website The Onion.

De mobiele videodienst van MySpace is geheel gratis en zal gefinancierd worden via advertenties in en rondom de filmpjes. MySpace wilde niet bekend maken hoeveel het project kost en hoeveel geld het er aan denkt te verdienen.

De clips worden door middel van de Flash-technologie gestreamd naar een mobiele telefoon. Ze kunnen niet worden gedownload. Om deze reden zijn de clips niet te bekijken op Apple's populaire smartphone. De iPhone heeft geen Flash-ondersteuning en kan alleen gedownloade filmpjes afspelen. MySpace is wel van plan om in de toekomst gebruikers de mogelijkheid te geven clips te downloaden.

MySpace werkt samen met het bedrijf RipCode om de videoclips beschikbaar te maken voor een groot aantal mobiele telefoons die verschillende technische specificaties hebben voor hoe ze omgaan met videofilmpjes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie