abonneren

MySpace opent platform voor externe ontwikkelaars

MySpace, de grootste sociale netwerksite ter wereld, kondigt vandaag de lancering van het MySpace Developer Platform aan. Software ontwikkelaars krijgen met het platform voor het eerst de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen binnen MySpace. MySpace opent hetMySpace Developer Platformmet een evenement in haar nieuwe kantoor in San Francisco waar ontwikkelaars de eerste ervaringen kunnen opdoen met het platform.
Het evenement is ook het startpunt voor een maand van applicatie ontwikkeling binnen het platform, voordat het officieel gelanceerd wordt. Op deze manier wil MySpace ontwikkelaars een belangrijke rol en stem geven binnen de uiteindelijke vorm van het platform. Gedurende deze maand zijn applicaties nog niet zichtbaar voor de MySpace gemeenschap, zodat ontwikkelaars kunnen installeren, testen en verbeteren binnen een veilige, live omgeving.

Begin maart wordt het MySpace Developer Platform beschikbaar voor gebruikers. Op dat moment onthult MySpace nieuwe applicaties in de Application Gallery, die er op gericht is om het vinden en zoeken van nieuwe applicaties zo makkelijk mogelijk te maken. Gebruikers kunnen nieuwe applicaties dan toevoegen in eigen pagina's en profielen. Om alle applicaties dezelfde kans te geven, worden ze op precies hetzelfde moment gelanceerd in de gallery. Alle applicaties kunnen gebruik maken van publieke informatie van gebruikers profielen, waaronder de vrienden lijst, interesses, foto's en albums, video, status en stemming.

De komende maand helpt MySpace ontwikkelaars om applicaties te bouwen en een economie binnen het Platform te maken. Ontwikkelaars kunnen samen met het MySpace development team werken en communiceren en feedback geven over het hele proces. Het MySpace team zal bekijken hoe applicaties worden ontwikkeld en ervoor zorgen dat de veiligheid en kwaliteit van de gebruikerservaring op de site gehandhaafd blijven.

MySpace zal ook nieuwe technologieën toepassen die ervoor zorgen dat eind-gebruikers applicaties veilig kunnen gebruiken. Deze technologie is in de afgelopen jaren door MySpace zelf ontwikkeld en in samenwerking met partners als Google. Een belangrijk onderdeel is Caja, een javascript ‘sanitizer' die wordt ontwikkeld door Google in samenwerking met MySpace. Het doel van Caja is om Javascript veiliger te maken voor sites als MySpace, zodat ontwikkelaars uitgebreide applicaties kunnen maken die ook veilig voor gebruikers zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: