abonneren

MySpace ontslaat 30% van de werknemers

MySpace heeft vandaag, nadat hier al eerder geruchten over gingen, bevestigd dat er voor 30% van het personeel vanaf vandaag geen werk meer is. Verwacht wordt dat er voor het einde van dit jaar nog meer ontslagen zullen gaan vallen. MySpace telt momenteel zo'n 1600 werknemers, waarvan er dus vanaf vandaag zo'n 480 zonder werk komen te zitten. Hun functie komt per direct te vervallen. Nog eens 300 werknemers zullen waarschijnlijk voor het einde van het jaar ontslagen worden.

In een persbericht laat MySpace weten dat de ontslagen noodzakelijk zijn om van het bedrijf een meer innovatieve, efficiente en markt-aantrekkelijke business te maken. Het bedrijf laat verder weten dat ze het pijnlijk vindt voor de betrokken werknemers maar dat de stap absoluut noodzakelijk is om het voortbestaan van MySpace veilig te stellen.

Een werknemer vertelt dat er momenteel extra beveiliging in het gebouw is aangesteld en dat de managers dozen hebben gekregen waarin de ontslagen werknemers hun eigendommen kunnen doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie