abonneren

MySpace neemt verdere, drastische maatregelen

MySpace gooit twee-derde van zijn personeelsbestand overboord. Tenminste vier internationale kantoren moeten de deuren sluiten. Uiteindelijk zal MySpace het met 150 man personeel moeten doen. Al eerder schrapte MySpace 30 procent van de banen.Vorige week zag MySpace USA zich gedwongen 30 procent van de banen op te heffen, deze week is het de beurt aan de internationale kantoren. Het totaal aantal medewerkers daalt door de ontslagen van 450 naar 150. Londen, Sydney en Berlijn blijven de belangrijkste kantoren, de tien andere kantoren worden nu geëvalueerd.
Minstens vier ervan zullen worden gesloten.

Hoewel MySpace de eerste sociale netwerksite was die echt door wist te breken, lijkte die site nu ingehaald door concurrent Facebook en door microblogsite Twitter. Het grootste probleem met MySpace is dat het nauwelijks geld genereert. Binnen nu en een jaar zal MySpace geld voor bepaalde content gaan vragen, net zoals Facebook dat ook al doet.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord