abonneren

MySpace lanceert muziekkanaal Transmissions

MySpace voelt de hete adem van de concurrentie in zijn nek. Om zichzelf geliefder te maken bij de muziekindustrie lanceert MySpace de komende tijd een aantal nieuwe diensten onder de noemer MySpace Music 2.0.Heteerste Music 2.0-initiatief van MySpace is Transmissions. Op dit nieuwe kanaal kunnen bezoekers kijken naar exclusieve videofilmpjes van participerende artiestendie zijnopgenomen in de studio's van MySpace.

Onder druk van de muziekindustrie - die graag geld wilt verdienen aan de gigantische traffic die MySpace genereert - biedt MySpace bezoekers de mogelijkheid om de muzieknummers van de artiesten die te zien en te horen zijn op het nieuwe kanaal direct te kopen. Elk platenlabel kan zelf bepalen hoe de nummers gekocht kunnen worden. Atlantic Records gebruikt de sales-widget van provider Lala, maar andere labels kunnen linken naar de iTunes-muziekwinkel of een eigen widget gebruiken.

De eerste artiest die meedoet aan Transmissions is James Blunt. Hij heeft nieuwe versies van vijf van zijn nummers speciaal voor de site opgenomen. Fans kunnen de nummers streamen naar hun pc, videoclips van de nummers online bekijken en de exclusieve nummers in één bundel kopen.


Website: MySpace Transmissions

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: