Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

MySpace gaat zich serieuzer op video richten

MySpace biedt al anderhalf jaar lang een videodienst, maar deze dienst geniet nauwelijks enige populariteit. Reden te meer voor MySpace om de dienst opnieuw te lanceren, onder een eigen naam: MySpace TV. De dienst moet de grote concurrent van YouTube worden.Waar de videodiensttot voor kort in MySpace geïntegreerd was, krijgt de MySpace TV-dienst morgen zijn eigen domein.
De dienst is opengesteld voor iedereen, niet alleen mensen met een MySpace-profiel, en moederbedrijf News Corp wil vooral professionele filmmakers naar de site trekken -- in tegenstelling tot YouTube, dat vooral door amateurs gebruikt wordt.

MySpace biedt al sinds januari 2006 een eigen videodienst, maar heeft hier nooit veel aandacht aan geschonken. Dat gaat dus nu veranderen. News Corp hoopt geld te kunnen verdienen door middel van korte advertenties en wil deals gaan sluiten met NBC Universal en Fox voor speciale MySpace TV-uitzendingen. Volgens News Corp is MySpace TV interessanter voor deze partijen dan YouTube, vanwege het geavanceerde filter dat filmpiraterij onmogelijk moet maken.

MySpace TV

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie