abonneren

MySpace en MTV verdienen aan internetpiraterij

MTV en MySpace gaan deze maand een nieuwe technologie testen waarmee MTV geld verdient wanneer een videoclip illegaal wordt verspreid.MTV en MySpace gaan niet meer een horde advocaten sturen naar MySpace-gebruikers die illegaal MTV-clips uploaden. In plaats daarvan wordt er voortaan onder elke MTV-clip op MySpace automatischeen advertentie getoond. MTV is het moederbedrijf van populaire tv-zenders als MTV, Comedy Central en Nickelodeon.

Om de advertenties in clips te kunnen tonen, maakt MySpace gebruik van technologie ontwikkeld door het bedrijf Auditude. De technologie combineert een online advertentieplatform met een video-identificatiesysteem. De technologie kan miljarden videoclips in enkele seconden indexeren.

De technologie legt een advertentie als een semitransparante laag over de videoclip heen. De advertentie neemt ongeveer een derde van de videoclip in beslag. In de advertentie wordt de originele bron van de videoclip genoemd en geeft suggesties waar het filmpje gekocht kan worden. Het is ook mogelijk dat er voor of na de videoclip een reclamefilmpje wordt getoond, dat de kijker eerst moet bekijken voordat hij de eigenlijke videoclip kan zien.

Bij de start gaat MTV maar een handje vol programma's indexeren met de technologie van Auditude, waaronder "Punk'd", "True Life", "The Daily Show with Jon Stewart", "The Colbert Report" en "Reno 911".

De technologie van Auditude lijkt veel op het systeem dat YouTube hanteert. YouTube's "Content Identificatie"-technologie geeft contenteigenaren de mogelijkheid om een videofilm te verwijderen of er advertenties in en omheen te plaatsen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: