abonneren

MySpace en Facebook over hun hoogtepunt heen

Social networkingsites MySpace en Facebook lijken over hun hoogtepunt heen te zijn. Veel gebruikers lijken genoeg te hebben van de oppervlakkigheid van de sites en de vele 'friends requests' van complete vreemden.Volgens Nielsen/NetRatings is het aantal bezoekers van MySpace inseptember met zo'n 4% afgenomen en voor Facebook geldt een terugloop van 12%. Hoewel hier een bepaalde seisoensafhankelijkheid inzit, is de terugloop groter dan andere jaren.

Een grote reden lijkt de opkomst van spam te zijn. Vooral op MySpace wordt inmiddels flink wat afgespamd via de 'friend request'-functie. Er zijn inmiddels een aantal programma's op de markt die massaal friend requests naar andere gebruikers kunnen sturen. De programma's worden aangeboden door sites als FriendBot.com en FriendAdder.com voor bedragen die niet meer hoeven te zijn dan $19.95

Facebook heeft andere problemen. De site was aanvankelijk alleen voor studenten, maar sinds het opengesteld is voor iedereen heeft het wat van zijn glans verloren. 3000 gebruikers zijn een petitie gestart om de site weer alleen voor studenten te maken, waarschijnlijk zonder veel resultaat.

Meer informatie op de site van de Wall Street Journal.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie