abonneren

MySpace en Amerikaans OM werken aan veilig internet

Om de veiligheid van tieners online te verbeteren, hebben MySpace en het Amerikaanse Openbaar Ministerie een standaard opgesteld voor de belangrijkste veiligheidsprincipes bij het gebruik van sociale netwerksites.De standaard ("Joint Statement on Key Principles of Social Networking Sites Safety") is speciaal opgesteld om door de hele industrie toegepast te worden en betreft online veiligheidsvoorzieningen, -technologie, voorlichting en samenwerking met politie en overheid.

Het Amerikaanse OM is blij met de bijdrage van MySpace en roemt de vooruitgang die MySpace geboekt heeft voor veilig internetgebruik. Het OM roept andere sociale netwerksites en andere communitysites op om de veiligheidsstandaard over te nemen em het veiligheidsniveau van MySpace te evenaren.

Namens MySpace zei Chief Security Officer Hermanshu Nigam: "Onze dank gaat uit naar het O.M. voor een doordacht en constructief overleg over veiligheid op internet. Dit is een uitdaging voor de hele internet industrie, waarbij samengewerkt moet worden met het oog op een veiliger internet. De standaard die we hebben overgenomen beschrijft wat nodig is om een veiliger internet gebruik mogelijk te maken voor tieners en we hopen onze innovatie op dit gebied te delen met andere bedrijven."

De standaard heeft betrekking op vier categoriën:

Site ontwerp en functionaliteit.
De standaard beschrijft veiligheidsinitiatieven die MySpace al heeft toegepast, naast nog te implementeren maatregelen. Voorbeelden van de MySpace veiligheidsmaatregelen die al actief zijn: elke foto en video die op de site wordt gezet door gebruikers wordt fysiek bekeken en beoordeeld; inhoud van Groepen wordt bekeken; profielen van 14 en 15 jarigen worden automatisch op ‘private' gezet en worden beschermd tegen contact met volwassenen die ze niet al kennen uit het ‘echte' leven; profielen van schuldigen van zedendelicten worden verwijderd. Binnenkort worden ook profielen van 16 en 17 jarigen automatisch op ‘private' ingesteld en wordt de technologie verder verbeterd om de minimumleeftijd van 14 jaar te handhaven.

Voorlichting en Tools voor ouders, opvoeders en kinderen.
De Veiligheidsstandaard onderstreept het belang van de maatregelen van MySpace op het gebied van voorlichting over veilgheid, waaronder een nieuwe algemene veiligheidswaarschuwing en gratis software voor
ouders die momenteel ontwikkeld wordt. MySpace onderzoekt het opzetten van een register voor email van kinderen, zodat ouders de toegang tot MySpace of andere sociale netwerken sites kunnen blokkeren totdat zij een verantwoorde leeftijd hebben bereikt. Ook zal MySpace nog meer aandacht besteden aan gebruikers die een klacht indienen over oneigenlijk gebruik
van de site.

Samenwerking met overheid en politie.
Het Amerikaanse .M. vindt MySpace een voorbeeld voor de hele industrie met bijvoorbeeld een hotline die 24 uur per dag te bereiken is om misbruik te rapporteren. MySpace en het O.M. zullen verder samenwerken om internetmisdaad te onderzoeken en te vervolgen.

Online Safety Task Force.
Als onderdeel van de Veiligheidsstandaard organiseert MySpace, met ondersteuning van het O.M., een Task Force die online veiligheidstools ontwikkeld, waaronder authenticatie tools van identiteiten. Bestaande leeftijds- en identiteitsverificatie software zijn nog niet effectief genoeg voor sociale netwerk sites. De Task Force zal nieuwe technologie onderzoeken om dit te verbeteren. Hierbij richt de Task Force zich op internet-ondernemingen, identiteitsverficatie experts, non-profit organisaties, opleidingsinstituten en technologische ondernemingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie