abonneren

MySpace-dochter LiveVideo koopt Revver-dienst

De redelijk populaire videodienst Revver is opgekocht door LiveVideo, een dochteronderneming van MySpace. Naar verluidt zou het aankoopbedrag iets minder dan $5 miljoen dollar zijn. De geruchten over een overname deden al langer de rondte, maar zijn nu officieel bevestigd door LiveVideo zelf.LiveVideo heeft 100 procent van de aandelen overgenomen. Het totale overnamebedrag ligt zo net iets lager dan $5 miljoen dollar, wat waarschijnlijk een tegenslag voor de investeerders betekent. Er is voor meer dan $12 miljoen dollar in de site geïnvesteerd.
Revver heeft altijd moeite gehad te concurreren met Google's YouTube. De dienst staat bekend om het delen van advertentieopbrengsten met de rechthebbenden van videoclips. Hierdoor heeft de dienst altijd ruzie gehad met MySpace, dat Revver-clips op zijn site verbood.

LiveUniverse wil dankzij de acquisitie zijn eigen netwerk vergroten. De samenwerking zou gunstig moeten zijn voor de online advertentiemarkt. Revver wordt voorlopig onder zijn eigen naam in de lucht gehouden, alleen de advertentieverkoop en klantenservice worden samengevoegd. Waarschijnlijk wordt de MySpace-blokkade opgeheven.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie