abonneren

MySpace biedt toolset voor bezorgde ouders

MySpace is voor veel ouders een bron van zorgen. Ze zijn bang dat hun kinderen misleid worden door pedofielen of dat ze via de site mensen leren kennen die ze tot het maken van pornografisch materiaal verleiden. Daarom heeft MySpace een nieuwe tool voor ouders uitgebracht.De tool draagt de naam Zephyr en zou ouders meer controle over hun kinderen moeten geven.
Wie Zephyr op een bepaalde computer draait, krijgt een lijst van personen zien die op die computer op MySpace ingelogd hebben. Het laat naast de gebruikersnaam ook webadressen en leeftijden zien. Het is niet mogelijk om bij de privéberichten of andere persoonlijke gegevens van de gebruikers te komen, waardoor de tool voor ouders nogal beperkt is. Veel ouders zijn dan ook niet tevreden met het gebodene.

Volgens critici moet MySpace een 'real age verification' (controle op echte leeftijd) in het systeem inbouwen. Daarnaast zou MySpace geen kinderen onder de 16 jaar moeten toelaten. MySpace ziet beide opties vooralsnog niet zitten; de eerste optie is omslachtig en duur, de tweede optie sluit een te groot deel van de doelgroep uit.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: