abonneren

My Data Manager

Android-apps krijgen veel vrijheid om internet te raadplegen. Zeker in het buitenland is het daarom verstandig roaming voor data uit te zetten. Enige restricties zijn binnen Nederland echter ook wel gewenst, nu steeds meer providers met een datalimiet komen.

Een app zoals het onlangs uitgebrachte My Data Manager kan daarom handig zijn om het dataverkeer in de gaten houden. De app heeft een mooie gebruikersinterface met tabjes die een scheiding maken tussen dataverkeer via het mobiele netwerk, in het buitenland (roaming) en wifi.

Voor het mobiele netwerk en voor roaming vraagt de app enkele details over je abonnement. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een maandelijkse datalimiet van 500 MB hebt die ingaat op de vijftiende dag van elke maand. Die gegevens helpen de app bij de rapportage en waarschuwingen. Zo kun je een waarschuwing ontvangen als je bijna aan je limiet zit.

Onderscheidend voor My Data Manager is echter dat het laat zien welke apps de meeste data verbruiken, zoals de browser, e-mail of YouTube. Jammer is dat je de ‘boosdoener’ niet meteen via de app kunt afsluiten. Goede alternatieven zijn 3G Watchdog, Traffic Monitor en Stats Free, elk met hun eigen plus- en minpunten.

Gratis (Android)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie