abonneren

My Data Manager

Android-apps krijgen veel vrijheid om internet te raadplegen. Zeker in het buitenland is het daarom verstandig roaming voor data uit te zetten. Enige restricties zijn binnen Nederland echter ook wel gewenst, nu steeds meer providers met een datalimiet komen.

Een app zoals het onlangs uitgebrachte My Data Manager kan daarom handig zijn om het dataverkeer in de gaten houden. De app heeft een mooie gebruikersinterface met tabjes die een scheiding maken tussen dataverkeer via het mobiele netwerk, in het buitenland (roaming) en wifi.

Voor het mobiele netwerk en voor roaming vraagt de app enkele details over je abonnement. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een maandelijkse datalimiet van 500 MB hebt die ingaat op de vijftiende dag van elke maand. Die gegevens helpen de app bij de rapportage en waarschuwingen. Zo kun je een waarschuwing ontvangen als je bijna aan je limiet zit.

Onderscheidend voor My Data Manager is echter dat het laat zien welke apps de meeste data verbruiken, zoals de browser, e-mail of YouTube. Jammer is dat je de ‘boosdoener’ niet meteen via de app kunt afsluiten. Goede alternatieven zijn 3G Watchdog, Traffic Monitor en Stats Free, elk met hun eigen plus- en minpunten.

Gratis (Android)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord