abonneren

MWC12: Opera kondigt Mini Next en Mobile 12 aan

Opera opereert met zijn webbrowsers al jarenlang vanuit een underdogpositie. Met nieuwe versies van zijn mobiele browsers hoopt Opera marktaandeel op de smartphone en tablet te winnen.

Opera gebruikt de Mobile World Congress om zijn nieuwe mobiele webbrowsers aan te kondigen: Opera Mini Next en Opera Mobile 12. Opera Mini Next is de opvolger van de huidige Opera Mini, bedoeld voor mobiele telefoons met Java-ondersteuning. Het 'Next'-deel in de naam slaat vooral op de diepe integratie met Facebook en Twitter, zodat gebruikers deze sociale netwerken toch kunnen gebruiken wanneer de mobiele telefoon deze niet ondersteunt. Opera Mini is overigens ook in Apple's App Store te vinden.


Opera Mobile 12 is een volwaardige mobiele webbrowser. De belangrijkste vernieuwing is de toevoeging van Ragnarök, een html5-parser die een uitgekiende ondersteuning biedt voor webapps, en WebGL voor hardware-acceleratie op Android-smartphones. We zien ook eindelijk de nieuwe Opera App Store in Opera Mobile 12, met maar liefst 55.000 apps in de catalogus. De nieuwe App Store is gebouwd op Handster, dat een half jaar geleden werd overgenomen door Opera. Opera Mobile 12 is te downloaden op deze locatie.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Opera, mwc2012

Nieuws headlines

Laatste reactie