abonneren

Muzikanten zien YouTube-opbrengsten niet terug

Artiesten die hun video op YouTube aanbieden wachten tevergeefs op geld. De registratietechnologie die bij zou moeten houden hoeveel geld de rechthebbenden uitgekeerd zouden moeten krijgen blijkt te falen. Google's reputatie loopt hierdoor schade op.Volgens een aantal managers hebben hun artiesten nog nauwelijks een aandeel van de advertentie-inkomsten teruggezien. Dat komt gedeeltelijk door de verdeelsleutel, die niet publiekelijk bekend is. YouTube heeft een deal gesloten met de platenmaatschappijen, maar de artiesten staan op deze manier in de kou.
De grootste reden is dat YouTube niet precies kan bijhouden welke auteursrechtelijk beschermde nummers er op de site worden gezet, waardoor de rechten niet eerlijk verdeeld kunnen worden. Het blijkt behoorlijk moeilijk om een wachterdicht systeem te maken dat dergelijk materiaal weet te filteren. Volgens YouTube werkt het bedrijf hard aan een beter filter, maar is er ook nog maar weinig uitgekeerd. De videodienst legt de verantwoordelijkheid neer bij de platenlabels.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord