abonneren

Muziekverkopen stijgen door Rock Band en Guitar Hero

Dankzij nieuwe games als Rock Band en Guitar Hero III worden er meer digitale muzieknummers aangeschaft. Vooral het aantal muzieknummers dat in de games zelf verkocht worden maakt een enorme stijging mee, ondanks de vaak hoge prijs.Dit weekend is bekend geworden dat MTV maar liefst 2.5 miljoen muzieknummers in de game Rock Band verkocht heeft. Guitar Hero III doet het nog beter met maar liefst 5 miljoen betaalde downloads. Dit zijn enorme aantallen, gezien het bescheiden aantal gebruikers dat deze games speelt.

MTV is content. Het bedrijf had nooit verwacht zoveel muzieknummers te kunnen verkopen in een game. Zowel in Rock Band als in Guitar Hero III kunnen de gekochte muzieknummers gebruikt worden in het spel. Bij Rock Band worden nummers per drie verkocht, waarbij de meest populaire bundels die van Metallica, The Police en Queens Of The Stone Age zijn.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord