abonneren

Muziekliefhebbers prefereren Wikipedia boven MySpace

Wanneer u zoekt naar informatie over een artiest via één van de populaire zoekmachines dan ziet u vaak bij de bovenste drie zoekresultaten de officiële website van de artiest, de Wikipedia-pagina en de MySpace-pagina. Vaak in die volgorde.Artiesten en hun voetvolk besteden vaak veel tijd aan het onderhouden van de officiele website en de MySpace-pagina en vergeten vaak de pagina op Wikipedia. Uit de resultaten van een recent onderzoek van Yahoo blijkt dat artiesten zich beter kunnen concentreren op hun pagina op Wikipedia.

Uit een onderzoek van Yahoo dat is gebaseerd op data van Billboard blijkt dat mensen die via Yahoo's zoekmachine zoeken naar informatie over een artiest eerder op de Wikipedia-link klikken over de artiest dan op de MySpace-pagina van de artiest. De Wikipedia-link wordt meer dan twee keer zoveel aangeklikt dan die naar de MySpace-pagina. Qua aantal hits zijn de Wikipedia-pagina's populairder dan de officiële sites van de artiesten. Toch zijn veel minder artiestenprofielen te vinden op Wikipedia dan op MySpace. MySpace heeft drie miljoen artiestenprofielen en de schatting is dat Wikipedia er enkele tienduizenden heeft.

De reden voor de absentie van artiesten op Wikipedia kan zijn dat hun profiel op Wikipedia objectief moet zijn terwijl het profiel van een artiest op MySpace gebruikt kan worden voor ongebreidelde egostreling. Veel artiesten en hun managers weten niet eens dat ze een profielpagina op Wikipedia kunnen aanmaken en onderhouden. Sommige artiesten weten niet eens wat Wikipedia is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie