abonneren

Muziekindustrie komt met nieuw 'ringle'-formaat

De feestdagen komen eraan en twee grote muziekbedrijven staan te popelen om hun nieuwe 'ringle'-formaat te lanceren. Ringles zijn een combinatie van ringtone en single. Op elke ringle staan drie nummers - de hit, een ouder nummer en een remix - en een ringtone.Sony Music, die het idee van de ringle heeft bedacht, en Universal Music zijn de eerste muziekbedrijven die ringles gaan verkopen. Sony brengtin oktober en november 50 nummers als ringle uit. Universal heeft er ongeveer 20 klaarliggen.
De RIAA (Recording Industry Association of America) heeft de ‘ringle'-naam goedgekeurd en er is een logo gemaakt om het nieuwe formaat bekend te maken bij het grote publiek.

Het idee achter de ringle is dat consumenten tegenwoordig via het internet gemakkelijk individuele tracks kunnen downloaden. Door een track op een cd met een bijbehorende ringtone in winkels te verkopen, genereren winkeliers omzet die ze normaal zouden mislopen.

Grote Amerikaanse winkelketens als Wal-Mart, Best Buy en Amazon gaan ringles verkopen, maar waarschijnlijk nog niet direct vanaf de lancering.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie