abonneren

Muziekclips YouTube geblokkeerd voor Britten

YouTube en de PRS (Performing Right Society) maken ruzie over de hoeveelheid geld die YouTube moet afdragen. YouTube denkt niet dat de twee partijen uit het meningsverschil komen en heeft daarom maar alvast alle muziekclips op YouTube geblokkeerd voor Britse gebruikers.Sinds gisteren hebben Britten geen toegang meer tot de muziekclips op YouTube. DePRS is boos op YouTube, maar volgens YouTube is het een logisch gevolg van de starre houding van de PRS.
Steve Porter, de baas van de PRS, snapt niet waarom YouTube de drastische beslissing heeft genomen zonder eerst te overleggen met zijn organisatie. Volgens Porter zijn de twee partijen nog aan het onderhandelen en staat nog niks vast.

Google, de eigenaar van YouTube, wil volgens Porter minder geld afdragen aan de PRS terwijl juist meer mensen gebruikmaken van de videodienst. Patrick Walker, directeur Video Management bij YouTube, vindt het spijtig dat YouTube deze drastische beslissing moest nemen. Volgens Walker wilde de PRS meer geld ontvangen dan eerder was afgesproken, maar YouTube ziet geen goede reden voor een verhoging van de afdrachten. YouTube vindt het ook raar dat de PRS niet Britse muzikanten informeert over de regeling.

Er is een goede kans dat de beide partijen uit hun meningsverschil komen, maar tot die tijd kunnen Britten niet op YouTube naar muziekclips kijken. Britse bezoekers van de videodienst moeten zich zien te vermaken met valszingende tieners, gestoorde huisdieren en vallende skateboarders. Het zullen moeilijke maanden worden.


Bron: news.bbc.co.uk

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: