abonneren

Muziek streamen en videofilmpjes maken op de iPhone

Het is hacker drunknbass gelukt om een functie aan Apple's trendy smartphone toe te voegen waarmee gebruikers korte videofilmpjes kunnen opnemen. Tevens kunnen iPhone-gebruikers voortaan muziek vanaf hun thuis-pc streamen naar hun iPhone.Met de hack van drunknbass kan deiPhone gebruikt worden als een videorecorder.Met deeerste 'proof of concept'-versie is hetmogelijk omeen filmpje van vijf seconden met een framerate van 10 fps op te nemen.
Een toekomstige versie kan oneindige lengte en 45 fps aan.

Een andere gewilde functie waar iPhone-gebruikers op hebben gewacht is de mogelijkheid om muziek vanuit hun thuis-pc te kunnen streamen naar hun iPhone. De applicatie Orb maakt verbinding via de Safari-webbrowser en streamt audiobestanden in MP4-formaat naar de iPhone of de iPod touch. De gebruiker kan een mediabestand via SMS naar een kennis sturen, die daarna ook naar de muziek kan luisteren.

Orb werkt samen met Winamp Remote. Door met de iPhone naar winamp.orb.com te surfen en in te loggen, kan de gebruiker bladeren door de muziekbestanden op zijn thuis-pc. Net als op de iPod zijn lijstjes met best gewaardeerde, meest gespeelde, recent afgespeelde en recent toegevoegde muziek zichtbaar en de gebruiker kan bladeren op artiest, album en genre. En net als op de iPod kan de gebruiker bij het luisteren verder gaan bij waar hij was gebleven. Dit laatste is vooral bij audioboeken erg handig. Orb Winamp Remote werkt alleen onder Windows en de thuis-pc moet wel altijd aanstaan.


Bron: http://www.iphoneclub.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie