abonneren

Muziek 2.0: Ingenieurs tonen nieuw MT9-formaat

Koreaans computeringenieurs van het bedrijf Audizen hebben een nieuw digitaal muziekformaat ontwikkeld dat een 6-kanaals audio-equalizer heeft en aparte controls voor het geluidsvolume van elk muziekinstrument, zoals gitaar, drums, bas en stem. Het nieuwe formaat, dat de extensie MT9 heeft, is door de ingenieurs ‘Music 2.0' gedoopt. Het moet op termijn het populaire MP3-formaat vervangen als het standaard muziekformaat.

De Motion Picture Experts Group (MPEG) bekijkt of het nieuwe formaat een nieuwe standaard kan worden. Samsung en LG hebben interesse in het nieuwe formaat. Beide bedrijven willen een MT9-speler toevoegen aan hun nieuwe mobiele telefoons. Mobieltjes die MT9-bestanden kunnen afspelen, zullen begin 2009 op de markt op de markt verschijnen.

In tegenstelling tot digitale formaten die in handen zijn van grote bedrijven, staat Audizen toe dat gebruikers MT9-bestanden kunnen kopieren. "Het is als een CD of een cassettebandje. Als je het gekocht hebt dan is het van jou en mag je het geven of lenen aan vrienden. We willen niet moeilijk doen met DRM", aldus Audizen-baas Ham Seung-chul.


Bron: Korea Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie