abonneren

Multitouchnotebooks komen eind dit jaar

Volgens verschillende Taiwanese lcd-fabrikanten zullen we in de tweede helft van dit jaar een flink aantal netbooks en notebooks zien met multitouchmogelijkheden. De introductie van deze apparaten wordt gekoppeld aan de introductie van Windows 7.Young Fast Optoelectronics is twee maanden geleden begonnen met de massaproductie van capacitive touchpanels. In de tweede helft van dit jaar zal het zich specifiek richten op de productie van netbook touchpanels.
Een andere grote speler, Mildex Optical, gaat 'spoedig' over van resistive touchpanels op capacitive touchpanels. Andere fabrikanten die deze trend volgen zijn AU Optronics en Qisda. HannStar Display en Sintek Photronic werken inmiddels ook samen aan een nieuw soort capacitive touchpanel.

Voor wie het verschil tussen een resistive en capacitive touchpanel niet weet: het eerste registreert druk en vinden we vooral terug in smartphones met een stylus; de tweede registreert elektrische geleiding en vinden we terug in bijvoorbeeld de iPhone.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: