abonneren

MTV geeft gebruikers toestemming overnemen clips

Viacom, de baas van muziekzender MTV, omarmt nu eindelijk ook het digitale tijdperk. Om zijn webdiensten 'Web 2.0' te maken, gaat Viacom gebruikers toestemming geven om clips van bepaalde shows te uploaden naar hun eigen websites en blogs.

Door gebruikers gecontroleerd toestemming te geven om videoclips van MTV-shows over te nemen, wil Viacom in de hand houden welke programma's getoond worden en hoe en wanneer advertenties rond de clips worden getoond. Viacom wil ook minder afhankelijk zijn van webdiensten als MySpace en YouTube. De stap van Viacom verklaart waarom de onderhandelingen tussen Viacom en YouTube op niets zijn uitgelopen.

Deze maand heeft Viacom een nieuw systeem getest waarmee het videocontent kan filteren en content waar auteursrecht op zit van websites kan verwijderen.

Door de overstap naar het internet zal Viacom 250 banen - ongeveer zes procent van het totaal - schrappen. Viacom hoopt dit jaar meer dan $500 miljoen te verdienen aan zijn digitale content.


Bron: BBC News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord