abonneren

MtGox maakt details faillissement bekend

De bitcoin-uitwisselingssite MtGox maakt details bekend omtrent het faillissement van afgelopen week. Volgens het bedrijf was een bug in het systeem de voornaamste reden dat bitcoins werden gestolen.

Afgelopen vrijdag vroeg MtGox faillissement aan. In de dagen daarvoor had de site al te maken met een megadiefstal van zo'n 750.000 bitcoins. In een verklaring die MtGox vandaag naar buiten bracht, staan details die al eerder naar buiten waren gebracht. Daarin is onder meer te lezen dat het bedrijf zelf naast de 750.000 bitcoins van klanten ook 100.000 van haar eigen bitcoins is kwijtgeraakt. In totaal is er zo'n 500 mijloen dollar aan bitcoins verloren gegaan.

Om de exacte waarheid boven water te halen van de problemen bij MtGox, wordt er een onderzoek ingesteld naar alle transacties die hebben plaatsgevonden via de uitwisselingsdienst. Ze hebben daarbij een expert in de armen genomen, die de onderzoeken moet gaan uitvoeren.

Flexcoin
Er zijn meer bitcoin-diensten in de problemen gekomen. Zo heeft een andere bitcoin-bank - Flexcoin - laten weten ook te stoppen met het opslaan van bitcoins, nadat ook deze bank was aangevallen en er 896 bitcoins waren gestolen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: