abonneren

MtGox maakt details faillissement bekend

De bitcoin-uitwisselingssite MtGox maakt details bekend omtrent het faillissement van afgelopen week. Volgens het bedrijf was een bug in het systeem de voornaamste reden dat bitcoins werden gestolen.

Afgelopen vrijdag vroeg MtGox faillissement aan. In de dagen daarvoor had de site al te maken met een megadiefstal van zo'n 750.000 bitcoins. In een verklaring die MtGox vandaag naar buiten bracht, staan details die al eerder naar buiten waren gebracht. Daarin is onder meer te lezen dat het bedrijf zelf naast de 750.000 bitcoins van klanten ook 100.000 van haar eigen bitcoins is kwijtgeraakt. In totaal is er zo'n 500 mijloen dollar aan bitcoins verloren gegaan.

Om de exacte waarheid boven water te halen van de problemen bij MtGox, wordt er een onderzoek ingesteld naar alle transacties die hebben plaatsgevonden via de uitwisselingsdienst. Ze hebben daarbij een expert in de armen genomen, die de onderzoeken moet gaan uitvoeren.

Flexcoin
Er zijn meer bitcoin-diensten in de problemen gekomen. Zo heeft een andere bitcoin-bank - Flexcoin - laten weten ook te stoppen met het opslaan van bitcoins, nadat ook deze bank was aangevallen en er 896 bitcoins waren gestolen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord