abonneren

Mt. Gox ontving ook ná diefstal nog geld van gebruikers

Ook nadat Bitcoin-handelaar Mt. Gox wist dat het gehackt was, vingen de oplichters nog steeds grote bedragen aan bemiddelingskosten. Dat staat te lezen in de faillissementspapieren die Mt. Gox heeft ingediend.

In de documenten staat te lezen dat Mt. Gox al vroeg in februari wist dat het slachtoffer was van een serieuze hack. Op 7 februari kwam het bedrijf erachter dat er minstens 750.000 Bitcoins gestolten waren, waarop het bedrijf het opnemen van het digitale geld stopzette. Het bleef echter nog tot 25 februari mogelijk om Bitcoins te kopen en te verkopen.

Bemiddelingskosten

Over die transacties rekent Mt. Gox transactiekosten. Tussen 7 en 25 februari is er veel geld opgehaald aan die bemiddelingskosten, terwijl het bedrijf wist dat de virtuele valuta inmiddels verdwenen was.

650.000 euro

Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend, maar naar schatting haalde de handelaar zo'n 650.000 euro op in die 2 weken. Die schatting gaat over de vergoeding die Mt. Gox procentueel rekent over transacties, en het aantal transacties dat in die periode zijn gedaan.

Onduidelijkheid

Er is nog veel onduidelijk over de hack op Mt. Gox. Zo is het heel goed mogelijk dat zelfs vóór 7 februari al bekend was dat het bedrijf de Bitcoins kwijt was. Mt. Gox raakte 750.000 Bitcoins van klanten kwijt, en 100.000 van zichzelf. In totaal hadden ze een waarde van zo'n 390 miljoen euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie