abonneren

MSN bereidt zich voor op Live Earth-evenement

Het wereldwijde Live Earth evenement is over minder dan twee weken - 7 juli 2007 - en Microsofts MSN-divisie is druk bezig zich voor te bereiden op wat misschien wel het grootste streaming media-evenenement in de geschiedenis van het internet wordt.Internetgiganten als AOL en CBS hebben al eerder grote evenementen als Live 8 en de Final Four via streaming media verslagen.Live Earth zal ec
hter vele malen groter in omvang zijn. Microsoft gebruikt Live 8 en Final Four als voorbeelden voor hoe zij het moeten aanpakken.

Verwacht wordt dat MSN meer dan vijf miljoen streams per dag moet versturen naar ongeveer 24 landen. Voor veel van deze landen zal Live Earth de eerste keer zijn dat ze een evenement van deze omvang kunnen bekijken via het internet. In totaal zal er rond de 36 uur aan live-verslaggeving gestreamd worden over het internet.

De interface van MSN's Live Earth-site bestaat uit een hoofdscherm waar een enkele feed kan worden bekeken, en daaromheen thumbnails van beelden van andere evenementen die tegelijk plaatsvinden. Deze thumbnails zullen statisch zijn (niet bewegen) maar ze zullen wel regelmatig ververst worden zodat de internetkijker op de hoogte blijft van wat er gebeurt op andere Live Earth locaties.

Gedurende het evenement zal MSN de hoogtepunten aanbieden als on-demand video's. Behalve het verslaan van alle entertainmentgebeurtenissen zal MSN ook "groene content" aanbieden, zoals video's van National Geographic, Hearst, TreeHugger, Conservation International en de Alliance for Climate Protection. De organisatie van Al Gore is verantwoordelijk voor het hele evenement.

MSN senior-director Lisa Gurry benadrukt dat MSN geen objectieve verslaggeving zal doen van evenement. De speciale Live Earth-site moet een platform zijn voor discussie en niet de kijker een mening opleggen. MSN geeft op de site dan ook de ruimte aan mensen die het oneens zijn met wat er tijdens Live Earth gezegd zal worden.

De Nederlandse Live Earth-site van MSN is te zien op http://liveearth.nl.msn.com.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie