abonneren

MSI moederbord met AMD 785G voor betere prestaties

Een dag na de officiĆ«le introductie van AMD's vernieuwde chipset met geïntegreerde graphics, kondigt MSI al een nieuw moederbord aan met een dankzij de AMD 785G chipset verbeterde prijs/prestatieverhouding.De AMD 785G chipset is de verbeterde versie van de 780G chipset, met als belangrijkste verschil een snellere grafische processor dan de ATI Radeon HD 3200 igp in de 780G chipset.

De nieuwe geïntegreerde grafische chip de ATI Radeon HD4200 met  512 MB geheugen, zorgt dankzij direct X10.1 ondersteuning en uvd 2.0 (Unified Video Decoder) voor betere grafische prestaties en ondersteuning van hd-video. Het MSI 785G moederbord heeft dan ook een HDMI zowel als een DVI aansluiting geïntegreerd zodat het zo de basis kan vormen voor een goedkoop home entertainment systeem.

De APS power-saving technologie maakt dat er efficiënter met energie wordt omgegaan. Het moederbord beschikt over MSI's M-Flash die het mogelijk maakt een tweede bios te gebruiken zodat er eenvoudig gewisseld kan worden tussen verschillende overclock-instellingen met de "Easy OC switch".

De 785G chipset ondersteund zowel ddr2 als ddr3 geheugen, wat resulteert in verschillende versies van het MSI 785G moederborden. De moederborden uit de MSI 785G serie zijn eind augustus beschikbaar.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: