abonneren

MSI kiest Pentium voor ultra-slim notebook

Eerder deze week maakte Intel bekend later dit jaar met een nieuwe Core-architectuur processor voor ultra-dunne laptops te komen. MSI wil daar echter niet op wachten: een nieuw model laptop uit de X-Slim-reeks zal gaan draaien op een Intel Pentium-chip. Daarmee hoopt MSI beter de strijd met Apple's MacBook Air aan te kunnen gaan.Op de CES liet MSI al een eerste X-Slim laptop zien: de X320. Het dikste gedeelte meet 1,98 centimeter, het smalste gedeelte slechts 0,6 centimeter. Qua uiterlijk zou het inderdaad een broertje kunnen zijn van Apple's MacBook Air.
Qua prestaties ligt dit anders: de getoonde X320 draait namelijk op een 1.33GHz Intel Z530 Atom microprocessor. Maar MSI heeft ook vergevorderde plannen om de X320 met een Pentium te gaan leveren - en dan wordt het een ander verhaal.

Omdat Intel Atoms minder energie gebruiken, worden ze relatief vaak ingezet in netbooks en andere mobiele apparaten - waardoor de accu van deze apparaten langer meegaat. Helaas zijn de Atoms tegelijkertijd een stuk minder krachtig dan processors die in gewone laptops draaien, zoals de Pentium. Dat verschil wordt met name duidelijk wanneer er zware programma's gedraaid worden. Niet voor hebben de meeste netbooks Linux of Windows XP als besturingssysteem - Vista is domweg te zwaar.

Door een Pentium te gebruiken, kan de X320 van MSI ook ingezet worden voor bijvoorbeeld videobewerking of het spelen van games. MSI heeft al aangekondigd dat op de Pentium-modellen geleverd gaan worden met Vista.

Uiteraard is er wel een prijsverschil: de X320 Atom zal rond de 800 dollar liggen, terwijl voor een versie met een Pentium chip meer dan 1000 dollar betaald zal moeten worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: