abonneren

Mp3-spelers toch niet duurder

Er was even verwarring of mp3-spelers en harddiskrecorders duurder zouden worden. Het hing in de lucht dat op beide media een thuiskopieheffing geheven zou worden. Maar het ministerie van Justitie heeft deze onduidelijkheid weggenomen: een thuiskopieheffing is nu en in de toekomst alleen van toepassing op cd's en dvd's, wat nu al het geval is. Door een procedurefout van het Ministerie van Justitie leek de weg vrij voor een heffing op mp3-spelers en harddiskrecorders.
Gelukkig repareert Justitie deze fout in de regelgeving, zodat nieuwe heffingen niet aan de orde zijn, meldt de Consumentenbond.

Direct na het bekend worden van de procedurefout deze maand zorgde de stichting Norma (de belangenbehartiger van de uitvoerend kunstenaars) onnodig voor onrust door nieuwe heffingen aan te kondigen. Deze aankondiging is met de toezeggingen van Justitie van de baan.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord