Mozilla zoekt futurologen voor toekomstige webbrowser

© CIDimport

Mozilla zoekt futurologen voor toekomstige webbrowser

Geplaatst: 6 augustus 2008 - 06:08

Aangepast: 17 november 2022 - 08:47

Redactie ID.nl

Mozilla nodigt gebruikers uit om mee te denken over de toekomst van het web. Hebt u wel een idee hoe browsers en gebruikersinterfaces zich zullen ontwikkelen en welke innovaties we kunnen verwachten, dan kunt u zichzelf aanmelden. Mozilla Labs is een samenwerking aangegaan met Adaptive Path om de Aurora-browser te maken.

Mozilla nodigt gebruikers uit om mee te denken over de toekomst van het web. Hebt u wel een idee hoe browsers en gebruikersinterfaces zich zullen ontwikkelen en welke innovaties we kunnen verwachten, dan kunt u zichzelf aanmelden.

Mozilla Labs is een samenwerking aangegaan met Adaptive Path om de Aurora-browser te maken. Deze laat zien hoe een internetbrowser er in de toekomst uit zou kunnen zien. Adaptive Path is een design-adviesbureau, dat ook de sociale netwerksite MySpace van een nieuwe interface voorzag.

Op de website van Mozilla Labs is al een voorproefje van Aurora te zien, waarin mensen de browser gebruiken om samen te werken en te chatten. Gebruikers kunnen ook bestanden naar andere gebruikers sturen via de browser. Mozilla hoopt dat gebruikers soortgelijke ideeën aandragen waardoor browserinterfaces nog bruikbaarder en gebruiksvriendelijker worden. Niet alleen programmeurs en webontwikkelaars kunnen zich aanmelden: vicepresident Chris Beard van Mozilla Labs heeft op zijn blog aangekondigd dat hij vogels van diverse pluimage zoekt. "Iedereen is welkom om mee te doen", schrijft Beard. "We zijn vooral geïnteresseerd in ontwerpers die niet eerder bij open source-projecten betrokken zijn geweest."

In het programma kunnen nieuwe plannen op drie manieren worden uitgewerkt: als idee, mockup of prototype. Een idee is niet meer dan een regel tekst, een mockup gaat een stap verder met een afbeelding, schets of video. Natuurlijk kunnen mensen ook prototype-applicaties aandragen, die al gedeeltelijk werken. Er is wel één voorwaarde: alle aangedragen ideeën moeten vrij beschikbaar worden gesteld onder de Creative Commons- of de Mozilla Public-licensie.

Via: Mozilla Labs

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten