Mozilla wil Firefox OS breder inzetten

Mozilla werkt aan een brede inzet van Firefox OS, het mobiele besturingssysteem dat gebaseerd is op html5. In interne documenten van het bedrijf staat te lezen dat Mozilla werkt een Firefox voor de Raspberry Pi, en een Firefox-router.
Die documenten staan online, maar VentureBeat zocht daarnaast nog contact met de softwaremaker.


Concepten

Mozilla zegt dat het inderdaad werkt aan andere concepten voor Firefox OS, al zouden de uitgelekte documenten alleen nog ontwikkelaars-concepten zijn. Wel zou Mozilla met de ontwerpers nadenken over productconcepten zoals die te zien zijn.

Hdmi-dongle

Firefox OS zou dan onder andere worden toegepast in een hdmi-dongle die vergelijkbaar is met de Chromecast. Zulke dongles zijn al langer op de markt, onder andere met het Miracast-protocol, dus het zou kunnen dat Mozilla's dongle ook daarvan gebruik maakt.

Firefox Pi

Een ander project is de Firefox Pi, een toetsenbord met touchpad waar een Raspberry Pi zit ingebouwd. De mini-computer draait op Firefox OS en tovert het toetsenbord daarmee om tot volledige computer. Ook zou Mozilla met een router komen, de Firefox Hub. Die moet gaan concurreren met routers als de OnHub van Google.

Geen succes

Mozilla worstelt met Firefox OS. Onlangs stopt het bedrijf nog met de verkoop van mobiele telefoons met Firefox OS. Het mobiele besturingssysteem is volledig gebaseerd op html5 waardoor het universeel inzetbaar moet zijn én waardoor het makkelijk is om er apps voor te maken, maar ontwikkelaars lijken niet geïnteresseerd in het project. Mozilla zoekt daarom naar andere manieren om het OS te implementeren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: open source, firefox, mozilla, firefox os