abonneren

Mozilla verwacht derde beta Firefox 3.1 begin januari

De volgende betaversie van Firefox 3.1 komt er aan. Mozilla denkt dat er nog wel een derde betaversie nodig is voordat het grote publiek de nieuwe versie van de populaire browser kan uitproberen. Testers hebben aan Mozilla meer tijd gevraagd om de nieuw toegevoegde functies in beta 2, zoals de Private Browsing Mode, Workers Threads, Speculative Parsing en TraceMonkey, goed te testen. Mozilla heeft zelf meer tijd nog om te werken aan de zogenaamde "blockers".
Dit zijn bugs die zo gevaarlijk zijn dat Mozilla de code van de betaversie "bevriest" voordat het een milestone uitbrengt.

Het goede nieuws is dat Mozilla van plan is om Firefox 3.1 beta 2 stabiel genoeg te maken dat add-on ontwikkelaars hun code kunnen uitproberen. Alle nieuwe functies die in de eindversie zitten, zijn ook onderdeel van de tweede betaversie.

Mozilla verwacht niet dat de verlengde testperiode consequenties heeft voor de planning van Firefox 3.1. De tweede betaversie komt begin december uit en beta 3 begin januari. De eindversie van Firefox 3.1 komt ergens in het eerste kwartaal van 2009 uit.


Bron: TechSpot

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie