Mozilla toont Chirimen-domotica-pc met Firefox OS

Mozilla heeft meer details bekend gemaakt over zijn Chirimen-board, een kleine mini-computer die veel doet denken aan de Raspberry Pi en die op Firefox OS draait.
Het was al bekend dat Mozila aan een eigen domotica-computertje werkte, maar daar was verder weinig over duidelijk. Nu heeft Mozilla bekend gemaakt wat het computertje allemaal kan.

IoT-aansturing

De Chirimen is vooral bedoeld voor het aansturen van IoT-apparaten, wat vergelijkbaar is met hoe Windows 10 voor de Raspberry Pi werkt. Het apparaat meet in totaal 8 bij 5 centimeter.

Specs

Op het board is een dualcore-cpu aanwezig, een RK3066 met maximaal 1,6 GHz. Aan werkgeheugen heeft het apparaat 1 GB aan DDR3-RAM, en opvallend is dat er ook 1 GB aan flash-opslag aanwezig is zodat dat niet met usb-aansluiting hoeft te worden vergroot.

Aansluitingen

Dat is ook lastig, want het apparaat heeft alleen 2 micro-usb-aansluitingen, naast een micro-hdmi-poort en een micro-sd-slot. Er zitten ook aansluitingen op voor gpio-pinnetjes, al moeten de gebruikers die er nog wel handmatig op solderen.

Het apparaatje moet uiteindelijk zo'n 50 dollar gaan kosten, maar over Europese prijzen en de beschikbaarheid is nog niets bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: firefox, raspberry pi, domotica, iot, mozilla, firefox os, chirimen