abonneren

Mozilla stopt met ontwikkeling Windows Mobile-browser

Omdat Microsoft voor Windows Phone 7 een gesloten omgeving biedt, stopt Mozilla met de verdere ontwikkeling van de mobiele Firefox-browser. Alleen voor Windows Mobile 6 worden voorlopig nog updates ontwikkeld.Zolang Microsoft geen ontwikkeltool beschikbaar stelt, staakt Mozilla voorlopig verdere ontwikkeling voor de Firefox-browser voor Windows Phone 7.

Microsoft stelt andere eisen aan softwareprogramma's voor Windows Phone 7. Ze moeten gebruikmaken van ofwel Silverlight of XNA, de ontwikkelomgeving die ook voor de XBox wordt gebruikt. De basis van Windows Phone 7 is niet meer een afgeleide van Windows CE, zoals Windows Mobile 6 dat wel is. Hierdoor wordt het lastiger om programma's van de oudere versies van Windows Mobile te 'porten' naar Windows Phone 7.

Hierdoor is het ook vrijwel onmogelijk geworden om bestaande Windows Mobile-telefoons te upgraden naar versie 7, met behoud van alle instellingen. Wel is het mogelijk om gegevens uit het adresboek en e-mailberichten over te zetten, maar dit geldt niet voor niet-Microsoft-applicaties.

Microsoft heeft de regels voor Windows Phone 7 verder aangescherpt. Ook fabrikanten van telefoons mogen niet zomaar eigen hardware toevoegen, zoals aparte knoppen, fm-radio of WiFi. Microsoft wil hiermee voorkomen dat iedere nieuwe telefoon apart moet worden getest alvorens deze op de markt verschijnt.

Bron: Linux Magazine

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie