abonneren

Mozilla scheidt plugins van browser in Lorentz

Mozilla heeft een eerste bètaversie van Lorentz uitgebracht. Lorentz vormt de basis van de toekomstige Firefox, waarin processen elk in hun eigen geheugenruimte draaien. Hierdoor wordt voorkomen dat een crashende plugin de complete browser onderuit schoffelt.Gebruikers van Google Chrome zijn al bekend met deze werkwijze.
Een crash van een plugin leidt tot een normale foutmelding, in plaats van een bevroren browservenster. Firefox gaat met Lorentz iets dergelijks uitvoeren. Een crashend plugin leidt hier tot een eenvoudige foutmelding. Op dit moment werkt Lorentz met Quicktime, Flash en Silverlight -- dit zijn de plugins waar gebruikers ook de meeste problemen mee hebben. Maar er zijn ook andere plugins aan Lorentz toe te voegen door ze in about:config toe te voegen.

Een voorbeeldje: wilt u Adobe Reader voortaan als apart proces, maak dan een boolean met de naam 'dom.ipc.plugins.enabled.nppdf32.dll' en waarde 'true'. Java kan toegevoegd worden door een boolean te maken met naam 'dom.ipc.plugins.enabled.npjp2.dll' en waarde 'true'.

Firefox Lorentz is hier te downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie