abonneren

Mozilla reageert op bugs in Firefox 2.0

Na het uitbrengen van Firefox 2.0 hebben beveiligingsexperts Mozilla gewaarschuwd dat er twee gevaarlijke bugs in de browser zitten. Volgens Mozilla zijn de bugs helemaal niet gevaarlijk en vormen ze geen bedreiging voor gebruikers van de populaire browser. Sinds Mozilla versie 2 van Firefox heeft uitgebracht en Microsoft versie 7 van Internet Explorer zijn bughunters actief op zoek naar lekken en zwakheden in de beide browsers. Vorige week werd bekend dat Internet Explorer 7 niet helemaal veilig is en deze week blijkt dat er ook in Firefox bugs zitten.

Volgens Mozilla is al de ophef over de bugs nergens voor nodig. Allebei de gerapporteerde bugs in Firefox 2.0 waren al gedicht in een eerdere versie van de browser,. En hoewel er in Firefox 2.0 wel een gerelateerd probleem is - de browser kan namelijk crashen – is dit volgens Window Snyder, hoofd beveiliging bij Mozilla, alleen maar een denial-of-service en vormt het geen enkele bedreiging voor Firefox-gebruikers.

Snyder is blij dat beveiligingsexperts actief op zoek zijn naar bugs in de browser, maar zij zou wel willen zien dat ontdekte bugs als eerste doorgegeven worden aan haar en niet als eerste publiekelijk op allerlei websites en mailinglists worden gezet. Wanneer de bugs doorgegeven worden aan Mozilla dan kunnen ze snel opgelost worden, waardoor gebruikers minder risico lopen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: