abonneren

Mozilla overweegt app-store voor add-ons

In navolging van in populairteit stijgende app-stores voor andere platforms, overweegt ook Mozilla een soortgelijk systeem op te zetten voor uitbreidingen voor de Firefox-browser. Niet iedereen is daar even blij mee.De Firefox-browser wordt namelijk volgens de Open Source GPL-licentie uitgebracht, hetgeen betekent dat de broncode van de browser en ook de extensies, voor iedereenvrij beschikbaar zijn. Met speciale extensies voor de Firefox-browsers kunnen gebruikers de webbrowser uitbreiden met allerlei handige tools en functies.

Veel ontwikkelaars zouden graag met de door hen geschreven extensies en plug-ins een zakcentje bijverdienen. Op zich is daar niets op tegen, en bovendien kunnen gebruikers die tevreden zijn met extensies al vrijwillig een bedrag doneren als ze erg te spreken zijn over de plug-in.

Tijdens een conferentie voor ontwikkelaars van Firefox-extensies in Californië maakte Justin Scott, die verantwoordelijk is voor het extensie-onderdeel in Firefox, dat er plannen zijn om een speciale downloadwinkel in te richten waar Firefox-gebruikers tegen betaling applicaties kunnen downloaden. De plannen staan in het verschiet voor de loop van 2010. Of de plannen daadwerkelijk doorgaan is nog niet zeker: het vragen van geld voor software dat geschikt is voor Open Source-programma's druist in tegen het principe waar de Open Source-gemeenschap voor staat, namelijk alles gratis aanbieden. De gedachte van Firefox om een betaalde dienst op te zetten kan rekenen op een hoop verzet.

Via PC-Active.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie