abonneren

Mozilla ontwikkelt Firefox-browser voor Android

Mozilla ontwikkelt een Androidversie van de Firefox-browser. Dit is mogelijk geworden omdat de in C++ ontwikkelde browser nu ook geschikt gemaakt kan worden voor het Android platform.Alle software voor Android werd tot nu toe ontwikkeld in Java. Nu is er een ontwikkelomgeving (NDK) verschenen, die software ontwikkeling in C/C++ mogelijk maakt. Dit opent de weg voor Mozilla hun in C++ geschreven browser te porten naar het Androidplatform.
Ook heeft Mozilla gewacht totdat de Android-apparaten volwassen zijn geworden.  Nu is het mogelijk een complete browser te ontwikkelen die alle functionaliteit kan leveren, inclusief flash en video. Daarnaast zal het mogelijk worden om add-ons te installeren. Ook Opera zal met een Android browser komen.

Via: Androidplanet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord