abonneren

Mozilla laat Firefox 4.0 zien

Slechts een maand geleden lanceerde Mozilla de nieuwste versie 3.5 van de browser Firefox. En het bedrijf zit niet stil. Nadat het eerder al screenshots liet zien van versie 3.7 komen ze nu met concept-afbeeldingen van versie 4.0 naar buiten.Op de wiki-pagina van Firefox zijn de nieuwe screenshots te zien. Mozilla vermeldt er wel bij dat het hier nog om brainstorm-ideeën gaat, maar het laat wel zien wat het software-bedrijf van plan is in de komende versie(s) van de browser.

Wat duidelijk wordt uit de screenshots is dat ze aan het bekijken zijn waar de tabbladen het handigst kunnen worden geplaatst. Momenteel is dat nog onderaan de titelbalk, maar getoond wordt dat ze bezig zijn met die bovenaan te plaatsen, net als bij Google's browser Chrome bijvoorbeeld.

Voordelen van dat laatste is dat er meer verticale ruimte ontstaat en er dus meer van de webpagina kan worden weergegeven. Nadeel is dat de titel in de tabbladen niet volledig wordt weergegeven en dat het langer muizen is van de tabbladen naar de webpagina zelf.

Ander nieuwigheidje is het combineren van de Go, Stop en Refresh knop in een enkele knop. De functie van deze knop verandert al naargelang de browser met een andere handeling bezig is. Wanneer je een adres typt wordt het een Go-knop. Wanneer de pagina laadt een Stop-knop en wanneer de pagina geladen is verandert het in een Refresh-knop. Alle screenshots van Firefox 4.0 met uitleg zijn te bekijken op de wiki-pagina van Firefox.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: