abonneren

Mozilla laat Firefox 3.7 vallen

Mozilla heeft het ontwikkelschema van Firefox aangepast en versie 3.7 geschrapt. In plaats daarvan komen er het hele jaar door kleinere updates.
In deze updates, die elke vier tot zes weken zullen worden uitgebracht, zal nieuwe functionaliteit zitten.

Firefox 3.7 stond gepland voor het tweede kwartaal, maar gaat dus niet meer verschijnen. Pas rond het eind van 2010 of begin 2011 komt er een écht nieuwe versie (4.0?) op de markt. Dat Mozilla afziet van Firefox 3.7 heeft vooral te maken met de tegenslagen bij het ontwikkelen van Firefox 3.6. Deze versie had in november al af moeten zijn, maar door onverwachte bugs is het nu pas in release candidate-stadium. Door niet meer te werken naar een belangrijke point-release maar juist aan kleinere updates te werken moeten dit soort vertragingen voorkomen worden.

In de eerstvolgende kleine update worden de plugin-processen gescheiden van de browser. Daarna moet elke tab in zijn eigen geheugenruimte gaan draaien, net als bij Chrome. Het voordeel is dat één site of plugin niet de hele browser kan laten crashen. Dit is vooral belangrijk voor Flash, dat de meeste Firefox-crashes op zijn naam heeft staan.

MacWorld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord