abonneren

Mozilla kan instant messaging toevoegen aan Firefox

Mozilla is van plan om instant-messaging, RSS en andere tekstboodschappen toe te voegen aan de Firefox-webbrowser. De ontwikkelaar wil echter eerst de mening van het grote publiek weten voordat ze de functies standaard gaan inbouwen.Het lijkt de ontwikkelaars van Mozilla Labs ideaal wanneer een Firefox-gebruiker via een enkele ingebouwde functie diverse vormen van tekstboodschappen kan versturen. Mozilla Labs werkt op dit moment aan een nieuwe add-on genaamd Snowlvoor Firefox 3.1.
Met Snowl kunnen twee gebruikers direct via de browser met elkaar communiceren, inclusief video en audio. Voordat Mozilla Snowl aan Firefox toevoegt wil het eerst van gebruikers weten of dit wel een goed idee is.

Mozilla Labs kan met Firefox twee kanten opgaan. Het kan van Firefox een zware, opgezwollen browser maken dat alles kan, of juist een afgeslankte browser die meer een terminal is voor allerlei online applicaties. Mozilla Labs heeft nog geen keuze gemaakt en onderzoekt beide opties. De zware versie heeft de codenaam Weave en de lichte versie heet Prism.

De trend is dat steeds meer gebruikers offline applicaties inruilen voor online alternatieven. Via de browser willen gebruikers videofilmpjes kunnen bekijken, naar muziek kunnen luisteren en documenten openen. Mozilla Labs verwacht daarom dat in de toekomst browsers gebruikt gaan worden als een soort online besturingssystemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: