abonneren

Mozilla geeft voorproefje op Thunderbird 3

Mozilla heeft een eerste alfaversie laten zien van het e-mailprogramma Thunderbird 3. Maar van de beloofde vernieuwingen is nog niet veel te zien.De ontwikkelaars van Thunderbird hadden een nieuwe gebruikersinterface beloofd. Ook zou de configuratie gemakkelijker worden en komt er een koppeling met de agendatoepassing Lightning. Die verbeteringen zullen we waarschijnlijk pas in de eerste betaversie kunnen aanschouwen, die voor het derde kwartaal van 2008 is gepland. De definitieve versie volgt dan in het vierde kwartaal.

Voor Mac-gebruikers zijn er al wel een aantal verbeteringen zichtbaar. Zij kunnen nu vanuit Thunderbird toegang krijgen tot hun gegevens in het Adresboek, maar moeten dat wel eerst handmatig activeren want het staat standaard uitgeschakeld. Mac-gebruikers zullen ook merken dat het e-mailprogramma sneller is geworden. Dat komt omdat er nu sprake is van een native Cocoa-applicatie.

Thunderbird gebruikt dezelfde renderingengine als Firefox 3 zodat e-mailberichten in HTML-opmaak beter worden getoond. Maar de ontwikkelaars, die werken via het semi-commerciële bedrijf Mozilla Messaging, hebben nog wel een hoop werk te verrichten, zoals een eveneens aangekondigde verbeterde zoekfunctie.

Thunderbird 3 Alpha 1, codenaam Shredder, is vanaf nu te downloaden voor Windows, MacOS X en Linux. Maar wees gewaarschuwd: deze alfaversie is nog niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kan nog allerlei fouten bevatten. Maak een backup van uw belangrijke bestanden voordat u installeert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie