abonneren

Mozilla geeft informatie over Firefox 3.6 vrij

De Mozilla Foundation heeft details vrijgegeven over de versie van Firefox die gaat komen na het nog te verschijnen Firefox 3.5. Voorlopige codenaam is Namoroka. Het zou gaan om versie 3.6, maar de kans dat het versienummer nog gaat wijzigen is groot. Zo werd het geplande Firefox 3.1 in de beta-fase ook ineens hernoemd in Firefox 3.5Volgens de Mozilla-wiki wordt bij de ontwikkeling van Namoroka vooral gelet op de volgende punten:

Prestaties
Gebruikers zullen duidelijke verbeteringen zien bij ondermeer de opstarttijd, de tijd die het duurt om een nieuw tabblad te openen en de snelheid waarmee de browser reageert op acties van de gebruiker.

Personifiëren en customizen
Het vinden, installeren en managen van alles waarmee de browser gecustomized kan worden zal makkelijker worden. Ook zal geprobeerd worden om, gebaseerd op iemands gebruik van de browser, alles helemaal aan te passen naar de gebruiker. In dat aanpasproces kan ook de browsegeschiedenis van de gebruiker worden gebruikt.

Taakgebaseerde navigatie
Het moet mogelijk worden dat gebruikers hun tabbladen, geschiedenis, gedownloade bestanden enzovoorts kunnen organiseren afhankelijk van de taak waar ze mee bezig waren. Ook moet er ondersteuning geboden worden voor standaard web-gebaseerde taken zonder dat daarvoor expliciet een website bezocht hoeft te worden.

Web-applicatie ondersteuning
De scheidslijn tussen web- en desktopapplicaties moet vager. Namoroka moet web-developers tools aanreiken waarmee ze applicaties kunnen ontwikkelen die zowel online als offline gebruikt kunnen worden. Het zou als het ware een brug moeten vormen tussen webapplicaties en de desktop van de gebruiker.

Namoroka zal gebaseerd zijn op Gecko 1.9.2. Naar verwachting komt de nieuwe browser-versie ergens begin 2010 uit.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord