abonneren

Mozilla experimenteert met social-networking

Mozilla Labs werkt aan een nieuwe functie voor Firefox genaamd The Coop. De nieuwe functie moet de populaire browser social-networkingmogelijkheden geven, zoals het delen van links en andere webcontent.De naam The Coop (kippenhok) slaat op de manier waarop data van vrienden en kennissen ‘leeft' in de applicatie.
Volgens Mozilla is dit hetzelfde als de manier waarop kippen leven in een kippenhok. Via de applicatie kan de gebruiker zien welke afbeeldingen, films en blogberichten zijn vrienden op het internet plaatsen. Met The Coop kunnen gebruikers zelf content in hun ‘kippenhok' plaatsen, of content automatisch uit rss-feeds laten plukken die afkomstig zijn van webdiensten waar de gebruiker een account heeft, zoals Flickr, del.icio.us, MySpace, en YouTube.

Mozilla Labs' Mike Beltzner is verrast om te zien hoe weinig de huidige webbrowsers gebruikmaken van social-networkingfuncties. Het gevolg hiervan is dat gebruikers hun e-mailclients en im-clients gebruiken om content met elkaar te delen en contact met elkaar te houden, en niet hun browsers.

Het is niet toevallig dat The Coop sterk lijkt op een andere social-networkingapplicatie voor Firefox genaamd Flock. Eén van de ontwikkelaars van Flock is door Mozilla ingehuurd om aan The Coop te werken. Nu Mozilla aan een eigen applicatie werkt, is de kans groot dat Flock het onderspit zal delven.

Bron: Mozilla Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord