abonneren

Mozilla en Skype zijn voor jailbreaken iPhone

Mozilla en Skype gooien hun gewicht achter de Electronic Frontier Foundation (EFF) en pleiten voor het legaliseren van jailbreaken. Jailbreaken is het openstellen van het iPhone-besturingssysteem, waardoor er aanpassingen en uitbreidingen geschreven kunnen worden.Zowel Skype alsFirefox-ontwikkelaar Mozillazijn van mening dat deDMCA (DigitalMillennium Copyright Act) uitgebreid zou moeten worden.
Gebruikers zouden de mogelijkheid moeten krijgen hun mobiele telefoons zelf aan te passen met third-party applicaties en daarbij niet gehinderd worden door de telecomprovider of fabrikant.

Apple zelf is fel tegen jailbreaken. Het claimt dat jailbreaken inbreuk maakt op auteursrechten en schadelijk is voor de mobiele handset.

Een uitgebreide analyse van de argumenten van Skype en Mozilla is te vinden bij The Register.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord